Telefon comenzi 0374 xx 9866 0374 xx yumm sau COMANDĂ ONLINE
Livrare in
Falticeni
*vezi aria de livrare
disponibila

Top 8 cele mai ciudate toppping-uri de pizza

Pizza este adorată de toată lumea pentru simplitatea și versatilitatea ce o aduce ca și preparat culinar. Dacă în Italia modul de preparare al pizzei este păstrat destul de simplu, cu doar câteva ingrediente, în restul țărilor de pe glob situația este diferită.

Topping-urile de pizza au stârnit discuții contradictorii dintotdeauna, spre exemplu președintele Islandei a declarat la un un moment dat că ar interzice ananasul pe pizza. În acest articol vom discuta despre topping-urile de pizza adoptate în toată lumea, care ar putea părea cel puțin ciudate în România.

În România, pizza a fost îmbogățită cu preparate culinare tradiționale. De exemplu, o pizzerie din Timișoara a inclus în meniu o pizza cu mici, fiind numită Pizza Bănățeană cu Mici. Nici sarmalele nu au fost uitate, un alt lanț de pizzerii a introdus pizza cu sarmale.

În continuare vom enumera cele mai ciudate tipuri de topping-uri pe pizza din jurul globului:

Pizza cu macaroane cu brânză în Marea Britanie

În Marea Britanie a devenit populară o pizza acoperită cu macaroane și brânză. Aceasta conține sos bechamel, macaroane, sos de brânză și ceapă. Deși este o bombă calorică, oamenii par să nu se mai sature de acest tip de pizza.

Pizza Shaorma în Olanda

Shaorma este un preparat turcesc din carne tăiată subțire și gătită încet la rotisor. În Olanda acest tip de mâncare a devenit popular ca și topping de pizza. Acest topping poate fi făcut din diferite tipuri de carne, dar shaorma de pui este cea mai populară.

Pizza cu topping banana curry în Suedia

Uitați de ananasul pe pizza, adevărata întrebare este: ar trebui să punem banane pe pizza? Suedezii cred că da.

În Suedia punerea feliilor de banane pe pizza este o practică obișnuită. De obicei acest tip de pizza vine cu brânză, șuncă, banane și pudră de curry presărată deasupra.

Pizza cu mazăre în Brazilia

Legumele pe pizza nu sunt neobișnuite, majoritatea țărilor folosec legume precum ceapa, măslinele, ardei grași sau roșii pe pizza. Brazilia vine cu un ingredient puțin neobișnuit pe pizza: mazărea.

În Brazilia mazărea e mai mult decât o garnitură pentru mâncare, e un topping foarte popular de pizza. Au apărut o mulțime de rețete de pizza cu mazăre pe internet, așadar, s-ar putea ca brazilienii să fi descoperit un topping delicios.

Pizza cu cartofi piure în Australia

Piure gros și cremos de cartofi, credeți că e perfect pentru pizza? Australienii sunt convinși de acest lucru.

În afara Australiei părerile cu privire la acest tip de topping sunt împărțite. Unii cred că pizza și piureul de cartofi sunt combinația perfectă iar alții sunt vehemenți împotrivă.

Pizza cu cocos în Costa Rica

Cocosul se găsește în abundență în costa Rica, deci nu e de mirare că cineva s-a gândit să îl folosească ca și topping de pizza.

Pe o pizza dulce, împreună cu ciocolată și căpșuni sună ca o combinație delicioasă. Însă cea mai populară pizza cu cocos din Costa Rica este cea care combină brânza, creveții și cocosul împreună.

Acestea au fost unele din cele mai neobișnuite toppinguri de pizza din lume. Le-ați încerca?

Dacă vreți o întoarcere la normal, vă așteptăm să descoperiți meniul variat de pizza disponibil pe site.

Lăsați un comentariu