Telefon comenzi 0374 xx 9866 0374 xx yumm sau COMANDĂ ONLINE
Livrare in
Falticeni
*vezi aria de livrare
disponibila

Iată care sunt cele mai vehiculate mituri despre pizza

Pizza este și, cu siguranță, va rămâne unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare din întreaga lume. De altfel, ce poate să nu ne atragă la acest deliciu culinar? 

Deși cei mai mulți dintre noi am încercat numeroase sortimente, ajungând să descoperim aproape toate varietățile de blaturi și de topping-uri care există, fără îndoială, mai sunt câteva aspecte despre pizza pe care încă nu le știm. Despre ce este vorba? Ei bine, în rândurile de mai jos, am demascat principalele mituri despre pizza care au circulat de-a lungul timpului.  

#1. Pizza este originară din Italia  

Chiar dacă suntem tentați să credem că pizza a apărut pentru prima dată în Italia, istoria acestui preparat este cu mult mai complexă decât ne imaginăm 

Astfel, încă din antichitate, egiptenii, israelienii, babilonienii, dar și grecii găteau un fel de mâncare asemănător foccacieisens în care se consideră că pizza își are începuturile în acea perioadă. 

Bineînțeles, forma care ne încântă astăzi papilele gustative a cunoscut o evoluție uimitoare abia în secolul al XVI-lea, atunci când locuitorii săraci din Napoli au găsit o metodă accesibilă de a se hrăni, folosind aluatul din făină de grâu, alături de roșii, brânză, ulei de măsline și ierburi aromatice. 

#2. Fără brânză nu există pizza 

De fapt, mozzarella a devenit un ingredient veritabil al faimoasei pizza la finalul secolului al XVII-lea.  

Dacă ne gândim la faptul că prima variantă de pizza datează încă din anul 997 d.Hr, este clar că multe culturi s-au bucurat de gustul său fără prezența brânzei, motiv pentru care în multe zone din lume încă se prepară astfel. 

#3. Pizza „Hawaiiană” a fost inventată în Hawaii 

Contrar așteptărilor și, bineînțeles, denumirii pe care o poartă, acest sortiment a luat naștere într-un restaurant din Canada, creatorul său fiind de origine canadiană. 

#4. Pizza este unul dintre cele mai ieftine feluri de mâncare 

Este perfect adevărat faptul că, în comparație cu alte preparate, pizza este o variantă accesibilă oricărui buzunar. 

Cu toate acestea, în funcție de ingredientele din care este compusă, aceasta poate fi considerată și o delicatese, aspect confirmat și de felul new-yorkez de pizza cu homar și caviar, al cărui preț depășește suma de 1.000 de dolari. 

#5.  Cei mai mari consumatori de pizza din lume sunt italienii 

Originile pizzei sunt, în mod cert, asociate cu Italia. Totuși, în ceea ce ține de cantitatea de pizza consumată anual, topul este deținut de către norvegieni. 

De asemenea, clasamentul internațional arată că, după Norvegia, țările în care pizza se află pe primul loc în materie de sortimente favorite sunt: Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și Germania, Italia ocupând poziția a cincea. 

 

Așadar, câte dintre aspectele menționate mai sus vă erau cunoscute și, mai ales, în câte dintre miturile demascate mai sus încă credeați? În orice caz, indiferent de răspuns, un lucru este cert: pizza este absolut delicioasă dacă este gătită cu pasiune deplină, așa cum le-o preparăm și noi clienților noștri la popeyes.ro. Tu ce variantă plănuiești să încerci astăzi? 

Lăsați un comentariu